RETUR til hovedside


Ingredienser:

1

 kg.

okseinderlår

½

 dl.

mel

150

 g.

bacon

20

 g.

smør

2

 

løg

2

 

porrer

2-3

 

gulerødder

½

 dl.

cognac

½

 flaske

Bourgogne

3-4

 dl.

bouillon

 

 

krydderbuket af persille, timian og et laurbærblad

 

 

 

½

 kg.

champignoner

½

 kg.

skalotteløg

50

 g.

smør

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Tilbehør:
Flutes

         

Skær kødet i 3 cm store terninger og skær baconen i små stykker. Porrer og gulerødder skæres i skiver, og løgene deles i kvarte. Vend kødet i mel tilsat salt og peber. Rist baconstykkerne i smør i en gryde og svits derefter kødet, en lille portion ad gangen, så kødet bliver ensartet brynet. Kom grøntsager og løg i. Tilsæt cognac og rødvin, og lad det koge kraftigt få minutter. Hæld bouillonen ved sammen med krydderurtebuketten, dæmp for varmen og lad retten snurre under låg til kødet er godt mørt. Svits imens champignoner og skalotteløg hver for sig i en gryde. Kom løgene i retten de sidste 5 min. af kogetiden. Saucen kan evt. jævnes let med maizenamel. Anret i et dybt fad og fordel champignonerne over.